Sponsorloop in Geertruidenberg (Vastenestafette)

28 maart 2017

De parochiekern van Geertruidenberg organiseert al enkele jaren een sponsorloop voor de Vastenactie. Elke donderdag maakt een groep ouderen een wandeling door de omgeving. De ouderen doneren vervolgens hun bijdrage aan de Vastenactie.

Maria Heesters is de voorvrouw van de groep. “We maken gedurende de Veertigdagentijd elke donderdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur een wandeling in de omgeving van Geertruidenberg.” Maria somt verschillende wandelroutes op. “We trekken met de groep naar Raamsdonksveer. Een andere keer gaan we de polders in. De volgende keer blijven we in het centrum van Geertruidenberg. Onze groep bestaat momenteel uit acht personen.”

Na terugkeer drinkt de groep een kop koffie en heeft een bezinningsmoment. “Op 23 maart keken we samen naar de campagnefilm van de Vastenactie,” zegt Maria. “Dit jaar spreekt het thema ons erg aan. Het gaat om de opvang van jongeren in El Salvador. Bendes ronselen jonge kinderen voor criminlele activiteiten. Er staat een groep mensen op die deze jongeren uitzicht en hoop biedt. Dit is erg belangrijk. Als jongeren goede mensen ontmoeten, groeien ze goed op.”

Andere berichten