Sluiting studiejaar Priester- en diakenopleiding Bovendonk

9 juli 2011

Op zondag 3 juli 2011 sloot de Priester- en diakenopleiding Bovendonk het studiejaar 2011. Rector Schnell blikte terug op de gebeurtenissen het afgelopen jaar. Tegelijkertijd nam de opleiding afscheid van pater Ben Stoffels sj die sinds 2002 als spirituaal aan de opleiding verbonden was.

De opleiding sloot het studiejaar af in aanwezigheid van bisschop Van den Hende, emeritus-bisschop H. Ernst, representanten van andere bisdommen, en vertegenwoordigers van andere priesteropleidingen. Speciaal vanwege het afscheid van pater Ben Stoffels waren ook vertegenwoordigers van de Nederlandse provincie van de jezuïeten aanwezig.

Bovendonk Academie
Rector Schnell sprak van een goed jaar voor de opleiding. Hij memoriseerde de totstandkoming van de Bovendonk Academie voor afgestudeerden van de Priester- en diakenopleiding Bovendonk. Deze kwam dit jaar tweemaal bijeen. Het ging één keer over het sacrament van het doopsel en één keer over de liturgie van de uitvaart. Dit jaar verscheen tweemaal de Bovendonk Nieuwsbrief

Dankwoord aan bisschop Van den Hende
Bisschop Van den Hende nam op zaterdag 2 juli de bisschopszetel van Rotterdam in bezit. De rector richtte daarom ook in het bijzonder het woord tot de bisschop, vanwege diens verantwoordelijkheid als bisschop van Breda voor de opleiding Bovendonk. Rector Schnell wees op de grote betrokkenheid waarmee bisschop Van den Hende deze verantwoordelijkheid heeft vormgegeven en sprak zijn dank uit. Bisschop Van den Hende blijft met het bisdom van Breda verbonden als apostolisch administrator tot een opvolger is benoemd.
 

Lees verder op de website van Bovendonk, klik hier.

 

Andere berichten