Renovatie Priester- en diakenopleiding Bovendonk

11 maart 2010

In de eerste helft van maart 2010 worden de ruimtes van de Priester- en diakenopleiding Bovendonk te Hoeven gerenoveerd. Vanuit het bisdomkantoor begeleidt Marcel Dalinghaus van de zakelijke dienstverlening deze renovatie.

De Priester- en diakenopleiding huist op de eerste en tweede verdieping van de voorzijde van het centrum Bovendonk. Daarnaast heeft de opleiding de beschikking over een gastenverblijf en een bibliotheekgang.
“Het is de bedoeling het studie- en leefklimaat voor de studenten te verbeteren,” vertelt Dalinghaus. Verbetering van de ruimtes voor de studenten werd nodig vanwege het grote aantal nieuwe aanmeldingen voor de opleiding bij de start van het studiejaar 2009-2010.

Marcel Dalinghaus: “Buiten de bibliotheekgang hebben alle ruimtes een opknapbeurt nodig. Alle deuren worden geschilderd. Zij krijgen hun originele kleurstelling. Daarnaast komt in alle lokalen een nieuwe vloerbedekking en krijgen de muren en plafonds van een nieuwe verflaag. We voorzien tevens elke lokaal van een telefoon- en internetaansluiting. Verder worden de ruimtes van de opleiding worden aangesloten op één verwarmingsketel. Hierdoor hopen we dat ook in de winter de zolderverdieping warm is.”

De eerste fase moet voor eind maart afgerond zijn. De tweede fase betreft de zolderverdieping. “Voor deze renovatie zijn de plannen gemaakt,” meldt Dalinghaus. “Er wordt een nieuw plafond aangelegd. De wanden worden netjes gemaakt en er komt verwarming. Tevens leggen we een keukenblok aan met faciliteiten voor koffie en thee. Zo ontstaat er een multifunctionele ruimte, waar men grotere groepen kan ontvangen. Het ligt ook in de bedoeling dat het secretariaat van de opleiding op deze verdieping de beschikking krijgt over een kleine archiefruimte. Op deze verdieping liggen ook enkele slaapkamers. Deze worden ook opgeknapt.”

De restauratie verloopt voorspoedig. Marcel Dalinghaus prijst in dit verband de medewerkers van het Conferentiecentrum Bovendonk, die de renovatie ondersteunen. “Zonder hun hulp zou het niet zo goed gaan.”
 

Andere berichten