Religieuzen in het bisdom bidden mee met het rozenkransgebed

4 april 2018

De Nederlandse bisschoppen bidden dit jaar samen met gelovigen elke maand op een speciale dag de rozenkrans met als intentie de vrede in de wereld. Iedere maand wordt in een van de bisdommen tijdens een bijzondere gelegenheid hiervoor gebeden. Ook voor de religieuzen in Nederland is er een speciale dag aangewezen en wel 9 april, als het Hoogfeest van de Aankondiging van de Heer zal worden gevierd.

De bisschoppen en de religieuzen sluiten met dit initiatief aan bij paus Franciscus die op 8 oktober 2016 tegen delegaties uit Mariabevaartsoorden heeft gezegd zo vaak mogelijk de rozenkrans te bidden, “omdat dit gebed helpt de aanwezigheid van Christus in ons leven te kunnen herkennen.”

In het Bisdom Breda doen op 9 april onderstaande religieuze communiteiten mee:

 • Franciscanessen van Dongen
  Hoge Ham 25 Dongen
  17.00 uur Bidden voor de vrede, voorafgaand aan de viering van de eucharistie en de vespers. Mensen die daarbij graag aansluiten zijn van harte welkom in de kapel.
 • Broeders van Huijbergen
  Boomstraat 28, Huijbergen
  Om 17.00 uur zullen er in de kapel van het Broederhuis Ste.-Marie speciale Mariavespers zijn waarin het rozenkransgebed verweven is. De vespers staan – zoals altijd – open voor iedereen.
 • Benedictinessen in Oosterhout
  Onze Lieve Vrouwe Abdij
  Zandheuvel 90 Oosterhout

De oproep van de bisschoppen aan alle katholieken in Nederland werd gedaan, nadat op 13 oktober 2017 het 100-jarig jubileum werd afgesloten van de verschijningen van de Heilige Maagd Maria in Fatima (Portugal).

In het Bisdom Breda werd op 1 januari in het bijzonder in de basiliek in Hulst de rozenkrans gebeden. Op 31 mei zal de rozenkrans in het Bisdom Breda in het bijzonder worden gebeden in de bedevaartplaats Zegge. Op 15 augustus en op 1 november in het bijzonder in de kathedraal in Breda.

Andere berichten