Rector Schnell: ‘Blijf bidden om roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven’

24 april 2019

Op Roepingenzondag 12 mei komt de gebedskring roepingen van het Bisdom Breda bij elkaar voor ontmoeting en gebed om roepingen. Rector Schnell van Bovendonk nodigt hiervoor van harte uit. Ook niet-leden van de gebedskring zijn van harte welkom. Het thema van de middag luidt: “Welke belofte draag jij met je mee in je hart?”

Rector Schnell: “We zullen luisteren naar enkele getuigenissen van mensen uit onze gemeenschap. Aansluitend gaan we met elkaar over deze vraag van paus Franciscus in gesprek. We sluiten de middag af met de roepingenvesper.”

De vraag “welke belofte draag jij met je mee in je hart?” is ontleend aan de boodschap van de paus voor deze Roepingenzondag: “We [moeten] altijd naar Maria kijken. Ook in haar geschiedenis was roeping zowel een belofte als een risico. Haar missie was niet eenvoudig, maar ze liet niet toe dat angst de boventoon zou voeren. Haar ‘ja’ was het ‘ja’ van iemand die toegewijd wilde zijn, bereid de stap te wagen. Ze was gereed om alles wat ze had op het spel te zetten, met niet meer zekerheid dan dat ze de draagster was van een belofte. Ik vraag ieder van jullie persoonlijk: Zie jij jezelf als drager van een belofte? Welke belofte draag jij met je mee in je hart?”

Rector Schnell: “De paus vraagt ook om een vernieuwd commitment van de kant van de hele Kerk – priesters, religieuzen, pastoraal werkers en opleiders – op het terrein van jongerenwerk en roepingenwerk. Dit commitment begint met het aanhoudende gebed. Ik sluit daarom af met u te vragen, blijvend te bidden om roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. Ik hoop van harte u op 12 mei aanstaande te mogen begroeten.”

Programma op Roepingenzondag, 12 mei 2019:
15.00 uur: ontvangst
15.30 uur: start van de middag
15.45 uur: enkele getuigenissen
16.15 uur: onderlinge uitwisseling
16.45 uur: afsluiting
17.00 uur: roepingenvesper

(Foto: Bisdom Breda)

 

Andere berichten