Priesterwijding Steven de Koning

23 januari 2010

Op zaterdag 23 januari 2010 heeft bisschop Van den Hende Steven de Koning tot priester gewijd tijdens een plechtige eucharistieviering in de H. Antoniuskathedraal in Breda.

De eerste lezing van de viering was genomen uit het boek Samuel (1 Sam. 3, 1-10) dat verhaalt over de roeping van Samuel. De tweede lezing was uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Rome (Rom. 12, 3-8) over de gelovigen die tezamen in Christus één lichaam vormen, en die aangewezen zijn op elkaar zoals de ledematen van het lichaam. De evangelielezing was genomen uit het evangelie volgens Johannes (Joh. 15, 9-17), waarin Christus zijn leerlingen vrienden noemt.

(Foto’s: J. Wouters/bisdom van Breda)

De nieuwe rector van de priester- en diakenopleiding Bovendonk, drs. Norbert Schnell, presenteerde de wijdeling bij de uitverkiezing van de kandidaat en verklaarde: “Op grond van de ondervraging van het christenvolk en het oordeel van de verantwoordelijken verklaar ik dat hij waardig bevonden is.”

Daarna volgde de belofte van de wijdeling. De aanwezige geloofsgemeenschap bad daarna de litanie van de heiligen. Vervolgens wijdde bisschop Van den Hende Steven de Koning tot priester door handoplegging.

Na de overige plechtigheden van de wijding vond de viering van de eucharistie plaats. De collecte in de viering was bestemd voor het pastoraat in de binnenstad van Breda en het Opleidingsfonds priesters en diakens van het bisdom van Breda.

Steven de Koning werkt in de regio Oost-Zeeuws-Vlaanderen. Op 24 januari 2010 celebreerde hij om 10.30 uur zijn eerste Heilige Mis in de H. Willibrordusbasiliek in Hulst. Omroep Zeeland maakte hiervan opnames die op maandag 25 januari 2010 vanaf 18.00 uur in het nieuws worden uitgezonden (herhaling ieder uur). Omroep Zeeland kan live worden bekeken via internet: www.omroepzeeland.nl

Zie ook op deze site het interview met Steven de Koning voorafgaand aan de wijding (11 januari 2010): ‘Laat antwoord op vroege roeping: priesterwijding Steven de Koning’. Klik hier

 

Andere berichten