Priester- en Diakenopleiding Bovendonk viert jubileum met mini-symposium

30 mei 2014

Op vrijdagmiddag 27 juni organiseert de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk een mini-symposium over Geestelijke Begeleiding. Het symposium wordt gehouden vanwege het 30-jarig jubileum van de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk.

Het onderwerp geestelijke begeleiding heeft al langer de aandacht van de verantwoordelijken voor de opleiding. Geestelijke leiding is een kernthema van het christelijk leven. In alle lagen van de Kerk is nood aan geestelijke leiding. Iedereen wordt door God persoonlijk aangesproken.

Rector Schnell: “Iedereen heeft ook de hulp van een andere gelovige nodig, een geestelijk leidsman, om de stem van God in zijn leven te herkennen en de geesten te kunnen onderscheiden: wat komt van God en wat niet. Onderscheiden is belangrijk voor de grote levenskeuzes die gemaakt moeten worden, maar speelt juist ook in het alledaagse gewone leven.”

Tijdens het mini-symposium houdt bisschop Liesen een inleiding ‘Christus als dé Geestelijk Leidsman’. Abt Bernardus Peeters o.c.s.o. van de Abdij Koningshoeven spreekt over ‘De praktijk van de Geestelijke Begeleiding’.

Voor het programma, aanmelding en meer informatie, zie de website van de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk, klik hier.

Het mini-symposium is de feestelijke en inhoudsvolle afsluiting van het jubileumjaar. Vanwege het 30-jarig jubileum van de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk werd op Roepingenzondag 11 mei 2014 de roepingcampagne www.roeping.nu vernieuwd.

Het campagnebeeld van www.roeping.nu toont het Christusmozaïk uit de Grote Kapel van Bovendonk. (Foto: R. Mangold)

 

Andere berichten