Podcast met rector Norbert Schnell over roeping

7 november 2017

Hij wilde priester worden, maar hij werd verpleegkundige. En daarna toch priester. Nu is Norbert Schnell rector van de Priester- en Diakenopleiding Bovenonk. Katholiekleven.nl spreekt met hem over roeping.

“Roeping is iets voor iedere mens,” vertelt hij. “Antwoord geven op wat God in je hart heeft gelegd. Iedere mens is door God geschapen. We zijn hier niet zomaar toevallig. Ik geloof dat God iedere mens met kwaliteiten toerust, met gaven en talenten die je op een bepaalde manier kunt inzetten. De een is technisch, de ander heel goed met zijn hoofd, weer een ander is heel invoelend. Met wat je meegekregen hebt, probeer je te antwoorden. Dan begeef je je al op het terrein dat wij roeping noemen.”

Zelf werd hij eerst verpleegkundige. “Dat heb ik van huis uit mee gekregen. Je leeft niet alleen voor jezelf. Je moet je leven proberen zinvol vorm te geven en dat betekent dat je er ook voor andere mensen moet zijn.” Maar het verlangen om priester te worden bleef aan hem trekken.

Was het een grote switch van verpleegkunde naar priesterschap? In deze podcast vertelt Norbert Schnell welke weerstand hij moest overwinnen. “Het is een ervaring die we elke keer weer opdoen,” weet hij nu als rector. Waar zit hem dat in? Luister naar de podcast.

Rector Norbert Schnell. (Foto: Ramon Mangold)

Andere berichten