Pilot uitzending ‘pausmis’ op katholiekleven LIVE

19 juni 2019

Op zondag 23 juni (Sacramentsdag) vieren de Nederlandse bisschoppen met een plechtige eucharistieviering de verkiezing van paus Franciscus tot paus, nu zes jaar geleden (maart 2013). De viering vindt gewoonlijk elk jaar plaats en wordt dit jaar gehouden op de zondag dichtbij het hoogfeest van de heilige apostelen Petrus en Paulus. Katholiekleven.nl zendt de eucharistieviering vanaf 10.15 uur live uit op YouTube. De rechtstreekse uitzending is te bekijken via katholiekleven.nl/livestreams.

Pilot-uitzending
Deze livestream is de allereerste die Katholiekleven.nl als videokanaal van de Nederlandse bisschoppen verzorgt. Het betreft een pilot-uitzending. Een vakkundig team is aan de slag om de livestreaming mogelijk te maken. Hiervoor is speciaal voor katholiekleven.nl een app ontwikkeld.

Katholiekleven.nl streeft ernaar om vanaf het najaar 2019 met enige regelmaat een doordeweekse eucharistieviering uit te zenden via internet. Ook is het de bedoeling om op den duur met een mobiele set bij bijzondere kerkprovinciale gelegenheden met meerdere camera’s te kunnen livestreamen.

De eucharistieviering op 23 juni wordt gehouden in de H. Jacobus de Meerdere kerk in Den Haag. Hoofdcelebrant is kardinaal Eijk. Hij verzorgt ook de homilie. De pauselijke nuntius, mgr. Cavalli, en Nederlandse bisschoppen concelebreren.

(Foto: Katholiekleven.nl)

Andere berichten