Paus twittert over Jaar van het Geloof

14 december 2012

Op 12 december plaatste Benedictus XVI zijn eerste tweet. Daarmee begaf ook hij zich in de wereld van de sociale media. De eerste vraag die de paus beantwoordde ging over het Jaar van het Geloof.

Dat de belangstelling voor zijn account groot is, bewijst het aantal volgelingen. Er zijn er meer dan anderhalf miljoen. Na zijn eerste tweet volgden in de loop van de dag drie antwoorden op vragen die hem vanuit het publiek gesteld werden. De vragenstellers waren afkomstig uit drie continenten.

De eerste vraag luidde: Hoe kunnen we het Jaar van het Geloof beter vieren in ons dagelijks leven? De paus antwoordde: “Door met Jezus te spreken in gebed, door te luisteren naar datgene wat Hij in het Evangelie zegt en om te zien naar hen die in nood verkeren.”

Kort daarna stelde iemand de vraag: Hoe kunnen we het geloof in Jezus beleven in een wereld zonder hoop? Benedictus XVI gaf als antwoord: “We kunnen er zeker van zijn dat een gelovige nooit alleen is. God is de rots waarop we ons leven bouwen en zijn liefde is altijd trouw.”

Rond 18.00 postte de paus zijn laatste tweet van die dag. Dat was een antwoord op de vraag naar suggesties om te bidden in een wereld waarin ieder druk is met zijn werk en zijn gezin. Benedictus XVI schreef: “Geef alles dat je doet aan de Heer, vraag zijn hulp in alle omstandigheden van het leven en herinner je dat Hij altijd naast je staat.”

Het twitter-account van de paus luidt: @Pontifex

(Bron: www.jaarvanhetgeloof.nl 14-12-2012)

 

Andere berichten