Paus ontvangt Pro Petri Sede

19 februari 2013

Op 15 februari ontving paus Benedictus XVI de leden van Pro Petri Sede uit Nederland, België en Luxemburg. Het was de laatste particuliere audiëntie van paus Benedictus XVI. Uit het bisdom van Breda was vicaris Paul Verbeek aanwezig.

Het was voor hem een indrukwekkende ervaring. “Het was een kleine audiëntie waaraan een groep van vijftig personen deelnam. We werden in het paleis ontvangen en hebben de paus een cheque overhandigd waarmee we de pauselijke liefdewerken ondersteunen. In zijn toespraak tot ons benadrukte Benedictus XVI het belang van de naastenliefde, gestoeld op het geloof,” aldus vicaris Verbeek.

De paus stond in zijn toespraak ook stil bij de betekenis van het Jaar van het Geloof.. Het geloof moet richting geven aan de blik en de handelswijze van christenen. Het Jaar van het Geloof biedt een kans om het getuigenis van de liefde te intensiveren. Geloof zonder naastenliefde brengt geen vruchten voort terwijl naastenliefde zonder geloof blijft steken in een gevoel. Geloof en naastenliefde hebben elkaar nodig, aldus de paus.

Pro Petri Sede is een vereniging die voortkomt uit de zoeavenbeweging en zich richt op steun aan de paus. Het lidmaatschap staat voor iedereen open die de werken van de paus wil ondersteunen.

Voor een kort interview met vicaris Paul Verbeek vanuit Rome door Omroep RKK, klik
hier

Verdere informatie over het lidmaatschap van Pro Petri Sede is te verkrijgen bij J. Bedaf, T 0165 312564.

 

Andere berichten