Paus Franciscus verheugd over 75e Maria Ommegang Bergen op Zoom

4 juli 2019

Paus Franciscus is verheugd over de Maria Ommegang die dit jaar voor de vijfenzeventigste keer plaatsvond in Bergen op Zoom. Dat schrijft aartsbisschop Edgar Peña van het Staatssecretariaat van de Heilige Stoel in een persoonlijke boodschap aan bisschop Liesen.

In de brief, die het bisdom via het nuntiatuur ontving schrijft de aartsbisschop: “Met grote vreugde heeft Paus Franciscus vernomen dat sinds vijfenzeventig jaar de Maria Ommegang in Bergen op Zoom plaatsvindt als dank voor het feit dat de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog gespaard bleef.”

“Een belofte die doorgaat”
Mgr. Peña staat ook stil bij het thema ‘Een belofte die doorgaat’, dat dit jaar voor de ommegang gekozen is. “Elke religieuze belofte gaat door”, zo licht hij toe, “omdat het gebaseerd is op Gods trouw tegenover ons mensen. Dat is steeds weer een reden om te danken en Hem als antwoord een door de vreugde van het geloof doordesemd leven aan te bieden.”

Maria
“Daarbij kijken we naar Maria, die ‘ja’ heeft geantwoord op Gods plan en trouw de weg van Jezus is meegegaan. Vanop het kruis heeft de Heer haar aan ons gegeven als moeder en ons toevertrouwd aan haar bescherming en voorspraak.”

Apostolische zegen
Peña besluit de brief namens paus Franciscus: “De Heilige Vader moedigt alle gelovigen aan door te gaan met het danken en loven van God. Hij geeft van harte de gevraagde Apostolische Zegen aan allen die aan de Maria Ommegang deelnemen, zij het als actief meedragende of als toeschouwer.”

(Foto: Ramon Mangold)

Andere berichten