Parochies ontvangen posters en uitnodigingskaarten voor Misdienaarsdag

14 maart 2023

De contactpersonen voor misdienaars en acolieten in de parochies van het bisdom Breda ontvangen deze week een poster en een set uitnodigingskaarten voor de eerste landelijke Misdienaarsdag die op zaterdag 13 mei in Kevelaer plaatsvindt. Alle misdienaarsdag in Nederland zijn welkom om samen te komen voor eucharistie, ontmoeting en spel.

Bemoedigend
Het is voor het eerst dat er zo’n landelijke Misdienaarsdag wordt gehouden. De dag is bedoeld als een ‘dankjewel’ voor de trouwe dienst aan het altaar voor alle misdienaars en acolieten. Ook is het een mogelijkheid voor misdienaars uit alle delen van het land om elkaar te ontmoeten. Voor jonge mensen is het erg bemoedigend om in groten getale leeftijdsgenoten te ontmoeten die actief met het geloof bezig zijn.

Programma
De dag begint met een processie met alle deelnemers in hun eigen liturgische kleding. De processie trekt door het centrum van Kevelaer naar de bedevaartbasiliek, waar vervolgens een eucharistieviering plaatsvindt. Daarna is er een gezamenlijke lunch. ’s Middags staat er een ‘Stadtspiel’ op het programma. Dit is een speurtocht door Kevelaer rond de boodschap van het bedevaartsoord. Na de prijsuitreiking is er een gezamenlijke afsluiting rond de Genadekapel.

De Duitse bedevaartplaats Kevelaer ligt vlak over de grens bij Venlo. Maria wordt hier sinds 1642 vereerd als ‘Troosteres der bedroefden’.

  • Meer informatie en aanmelding via de themapagina: www.misdienaarsdag.nl
  • Kosten: € 15,00 per persoon (zowel deelnemers als begeleiders)
  • Deelname van personen onder 18 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Andere berichten