Paradiso : Katholieke jongerendag in Den Bosch

3 april 2007

“Volgend jaar gaan we met twee bussen!” Met die woorden stapten de organisatoren van de Bredase busreis naar de Katholieke Jongerendag 2006 in Bergen op Zoom uit de bus na een heel geslaagde dag.

En belofte maakt schuld. Het jongerenplatform van het bisdom Breda gaat er haar schouders onder zetten om in november 2007 die twee bussen ook echt te halen. Vandaag maakte de landelijke organisatie het thema en de datum bekend. De dag vindt plaats op 4 november in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch onder de titel ‘Paradiso’. Het thema is samen te vatten als ‘de Hemel op Aarde’.

De Katholieke Jongerendag (KJD) kan, na twee zeer geslaagde edities in 2005 en 2006, met recht het jaarlijkse hoogtepunt van de ‘jonge’ katholieke Kerk genoemd worden. In een interview met de website katholieknederland.nl bestempelde Kardinaal Simonis eind 2006 de feestelijke KJD van dat jaar als één van de zaken die hem gelukkig stemmen.

Ook dit jaar biedt de KJD een zeer gevarieerd programma op diverse podia en in workshops. Hiermee wil de KJD jongeren handvatten bieden om in hun dagelijks leven én in de maatschappij te bouwen aan een stukje hemel op aarde. Logischerwijs krijgen de Wereldjongerendagen die in 2008 in Sydney plaatsvinden een prominente plek in het programma.

Na de twee edities van de KJD in de Heidehal te Nieuwegein is dit jaar gekozen voor de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Met de gang naar deze evenementenhal zal de dag een meer professionele uitstraling krijgen. Naast het programma voor jongeren (16 – 30 jr.) biedt de KJD ook een programma voor tieners (12 – 15 jr).

“We verheugen ons er op om weer te gaan,” zegt Marc Bollerman, jongerenwerker van het bisdom. “Laat het maar horen aan ons als je mee wilt. Je kunt nu al een plek reserveren in de bus.”

Voor meer informatie: jongerenpastoraat@bisdombreda.nl

Andere berichten