Oproep: Kom in beweging voor caritas

3 april 2019

In een veranderende samenleving zijn caritas en sociale rechtvaardigheid hard nodig. Dat is de boodschap van de inspiratiedag ‘Caritas beweegt’ op zaterdag 6 april. De dag is een initiatief van de Nederlandse bisdommen voor alle caritas instellingen, diaconale werkgroepen en belangstellenden.

Speciale gast op deze dag is kardinaal Turkson, die hiervoor overkomt uit Rome. Ook spreken Hilde Kieboom, voorzitter van de gemeenschap Sant’ Egidio in Antwerpen, en zuster Sara Böhmer, vicevoorzitter van de KNR, over diaconie en gemeenschap.

In het middagprogramma pakken verschillende organisaties uit met inspirerende workshops. Vanuit het Bisdom Breda laat Martijn Kurstjens zien hoe vluchtelingen een moestuin startten en de helft van hun opbrengst aan de Bredase Voedselbank schenken. In totaal zijn er twaalf workshops met tips en trucs voor inspirerende diaconie in de praktijk.

In beweging komen voor caritas en aanmelden voor deze bijzondere dag kan nog (via inspiratiedag@bisdomrotterdam.nl). De dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in Abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk (nabij Den Bosch). Deze dag wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Kansfonds en voor een lunch wordt gezorgd.

Martijn Kurstjens heeft een zakje wortelzaad voor de vrijwilligers van de moestuin in Breda. (Foto: Bisdom Breda)

 

Andere berichten