Opgelet: oplichters doen zich via mail voor als pastorale beroepskrachten

20 augustus 2019

Het Bisdom Breda heeft e-mails gesignaleerd waarin sprake is van identiteitsfraude (phishingmail). Zo wordt er door criminelen in naam van een pastorale beroepskracht om een gunst gevraagd. In de mail die momenteel circuleert worden verschillende persoonsgegevens gebruikt om vertrouwen te winnen. Het bisdom waarschuwt om niet op de verzoeken in te gaan en zo mogelijk de e-mail te rapporteren bij de gebruikte maildienst.

Identiteitsfraude in de vorm van phishingmail komt regelmatig voor. Meestal vormen banken het doelwit. De laatste jaren zien nepmails er bedrieglijk echt uit. Zeker wanneer geprobeerd wordt het taalgebruik van een persoon of organisatie over te nemen. Toch zijn er meestal aanwijzingen die duiden op identiteitsfraude. Vaak zijn dergelijke mails in slecht Nederlands geschreven, wordt er om een bijzondere gunst gevraagd en ziet het e-mail adres van de afzender er vreemd uit.

De internetcriminelen zijn ook actief in het Bisdom ‘s Hertogenbosch. De Heilige Franciscusparochie in de Bommelerwaard maakte op 19 augustus 2019 melding van een soortgelijk geval.

 


(Foto: Pixabay)

Andere berichten