Opening studiejaar Priester- en Diakenopleiding Bovendonk

31 augustus 2016

Onder een stralende hemel opende de Priester- en Diakenopleiding op vrijdag 26 augustus het studiejaar. Tijdens een plechtige eucharistieviering ontvingen deze dag verschillende studenten de aanstelling tot lector en acoliet.

Bisschop Liesen was de hoofdcelebrant in deze viering. Rector Schnell heette de aanwezigen welkom onder wie rector Broeders van Vronesteyn (bisdom Rotterdam), rector Kuijpers van het Ariënsintstuut (aartsbisdom Utrecht), rector Paepen van het Amandushuis (bisdom Antwerpen) en vicaris-generaal Van den Hout (bisdom ‘s-Hertogenbosch).

De rector verwelkomde tevens acht nieuwe studenten van wie zes in het eerste jaar. Hij had ook de dankbare taak vijf wijdingen aan te kondigen van studenten die een deel of hun gehele opleiding en vorming op Bovendonk genoten hebben. De rector toonde zich dankbaar voor Gods zegen over de opleiding en sprak de hoop uit dat het komende jaar bij mag dragen aan de uitzuivering van de roeping die God in ieders hart heeft gelegd.

Tijdens de viering ontvingen Jan van Achter (priesterkandidaat aartsbisdom Mechelen-Brussel) en Maarten van den Heuvel (diakenkandidaat bisdom Breda) de aanstelling tot lector. Daarnaast ontvingen Anton Janssen (diakenkandidaat bisdom Breda), Steef Lokken (diakenkandidaat bisdom Rotterdam), Steven van Roode (priesterkandidaat bisdom Breda) en Henk van Zoelen (diakenkandidaat bisdom Rotterdam) de aanstelling tot acoliet.

(Foto: Bovendonk)

In zijn homilie plaatste bisschop Liesen de wijsheid van het evangelie tegenover die van de wereld. Op het eerste gezicht lijkt de wijsheid van de wereld aantrekkelijk. We zien echter waar deze op uitloopt. De aarde is vervuild. We bezitten zoveel dat we alles op zijn beloop laten. We stellen alles uit tot op het laatste moment. Als we verstandig zijn kiezen we voor de wijsheid van het evangelie. God heeft ons geschapen met een vrij hart, maar neemt onze verantwoordelijkheid voor onze keuzes niet weg. De opleiding en de vorming op de Priester- en Diakenopleiding zijn erop gericht te kiezen voor de Heer, voor de liefde die Hij ons betoond heeft. Wij willen daarvan getuigen op de stageplaatsen en die plekken waar Hij ons zendt. Hij riep de aanwezigen op te blijven bidden voor allen die betrokken zijn bij de Priester- en Diakenopleiding.

(Foto: Bovendonk)

Een gezellig samenzijn op de binnenplaats van Bovendonk en de traditionele groepsfoto sloten de bijeenkomst af.

Studenten die aan Bovendonk verbonden waren en die de komende periode de wijding zullen ontvangen, zijn:

  • 1 oktober 2016: Eli Stok tot transeunt wijding tot diaken voor het bisdom Rotterdam
  • 15 oktober 2016: Luc Janssen o.carm wijding tot priester binnen de orde der karmelieten
  • 6 november 2016: Thai Quoc Nguyen wijding tot priester voor het bisdom Breda
  • 12 november 2016: Johan Rutgers wijding tot priester voor het aartsbisdom Utrecht
  • 20 november 2016: Joeri Fleerackers wijding tot priester voor het bisdom Antwerpen

Lees ook op deze site: Opleiding Bovendonk start studiejaar met acht nieuwe studenten

(Foto: Bovendonk)

 

Andere berichten