Officiële lied Wereldjongerendagen 2023

28 januari 2021

“Há Pressa no Ar”. Dat is de titel van het themalied voor de Wereldjongerendagen (WJD) die in 2023 in Lissabon worden gehouden. De titel, die vertaald kan worden met ‘er hangt spanning in de lucht’ en ‘er staat iets te gebeuren’ herinnert aan Maria’s haast om haar nicht Elizabeth te ontmoeten evenals haar “ja” aan de engel Gabriël bij de aankondiging van de geboorte van Jezus.

Op woensdag 27 januari 2021 werd het lied uitgebracht, exact twee jaar nadat paus Franciscus bekend maakte dat de Portugese hoofdstad de gastheer zou worden van de WJD. Jonge mensen uit de hele wereld worden uitgenodigd zich met Maria te identificeren wanneer ze het lied zingen, “zich wijdend aan het dienen, aan de missie en aan de omvorming van de wereld”, zo verklaart de organisatie. De tekst roept ook feeststemming op, net als de vreugde die van Jezus uitgaat.

WJD@Home
Komende zondag, 31 januari, geeft het bisdom Breda de aftrap voor de Wereldjongerendagen. Jongeren uit het eigen bisdom, maar ook andere bisdommen sluiten aan bij een online ontmoeting waar bisschop Liesen een inleiding geeft over het WJD-thema: ‘Sta op. Ik benoem je als getuige van wat je hebt gezien.’ (Handelingen 26, 16). Kapelaan Jochem van Velthoven geeft aansluitend een presentatie.

 

Andere berichten