Nog 365 dagen tot de WJD in Panama

23 januari 2018

Over precies een jaar, op 23 januari 2019, vindt de openingsmis plaats van de Wereldjongerendagen in Panama. Jongeren die deze bijzondere en avontuurlijke reis mee willen maken, kunnen deze week nog (tot 31 januari) profiteren van de vroegboekprijs van € 1.499. De Facebookpagina Jong Bisdom Breda roept jongeren op dit enthousiast te doen.

De voorbereidingen voor de WJD zijn in volle gang. Het landelijke kernteam van de WJD is in gesprek met partners voor de inhoudelijke ontwikkeling van een aantal programma’s (‘streams’ genoemd) en voor de werving van deelnemers. Die werving richt zich op de jongeren die in parochies in beeld zijn, op studerende jongeren en op jongeren die werkzaam zijn in bijvoorbeeld het onderwijs of de zorg.

In december spraken het kernteam en de partners in Utrecht over de opzet van de streams en de logische verbinding met het internationale Maria-thema. Een van de aanwezigen stipte aan dat naast de inhoudelijke verdieping ook de laagdrempelige uitleg van belang is tijdens de WJD: “Er gebeurt van alles tijdens de WJD. Je loopt de kruisweg, er wordt eucharistie gevierd, uitgenodigd om te biechten, je ontmoet de paus, bisschoppen en er zijn priesters, diakens en religieuzen. Waarschijnlijk hebben jongeren daarover ook heel veel praktische vragen.”

Jongeren die nu al weten dat ze meegaan naar de WJD kunnen zich al inschrijven. Tot 31 januari geldt de vroegboekprijs van € 1.499 voor de reis. Boeken kan via vnb.nl (reisnummer PA 1901).

Jongeren tijdens de WJD 2016. Het kernteam van de WJD is in gesprek met partners voor inhoudelijke ‘streams’. (Foto: Ramon Mangold)

 

Andere berichten