Nieuwsbrief december 2020: “Hoe verwachten wij de komst van Christus?”

4 december 2020

“Verstaan we de kunst van het wachten en waken? Hoe vaak willen we niet dat onmiddellijk aan ons verlangen tegemoet wordt gekomen? Wachten en waken vraagt om een bewuste keuze. Het vraagt om een verwelkomende waakzaamheid. Zijn wij in staat om Christus elke dag te verwelkomen? Of laten we ons overvallen? Die waakzaamheid vraagt om een diepe verbondenheid met Christus.” Deze woorden klinken in de overweging van bisschop Liesen in de vandaag gepubliceerde nieuwsbrief van het Bisdom Breda.

Het moment van verschijnen, het begin van de advent, nodigt uit tot inkeer. Tienerwerkster Nina Mertens stelt voor om een voorbeeld te nemen aan tieners en te ‘shinen’ in de donkere dagen. Hoe geloofsgemeenschappen in cororatijd op weg naar Kerst gaan, vertellen zuster Stéphanie Barban, pastoraal werkster Alida van Veldhoven en pastoor Lars Peetam in een interview van Hans de Jong.

In het televisieprogramma ‘Roderick zoekt licht’ gaat priester Roderick Vonhögen wekelijks op zoek naar hoopvolle verhalen, optimistische mensen en tradities die verbinden. In november 2020 bezocht Roderick achtereenvolgens Bergen op Zoom, Oudenbosch en Terneuzen. Dat levert inspirerende gesprekken en verhalen uit het bisdom op. In de nieuwsbrief wordt rechtstreeks (aanklikbaar) verwezen naar de video’s.

In de nieuwsbrief is tenslotte aandacht voor een aantal aanbevolen video’s van het Bisdom Breda, een woord van bemoediging van de Nederlandse bisschoppen en de landelijke campagne ‘Vier Kerstmis!”.

De gedrukte versie van de nieuwsbrief wordt naar verwachting volgende week verspreid onder de abonnees.

 

Priester Roderick Vonhögen bezoekt achtereenvolgens Bergen op Zoom, Oudenbosch en Terneuzen voor het televisieprogramma ‘Roderick zoekt licht’. Screenshot: KRO-NCRV

Andere berichten