Nieuws: roepingencampagne

24 oktober 2008

Op 31 oktober start het bisdom van Breda een roepingencampagne. De campagne wil mensen doen nadenken over de vraag: wat wil God van mij? Begin deze week verscheen een eerste bericht over de campagne op de website van het bisdom. Onder meer Omroep Brabant radio en BN/De Stem pakten het nieuws op. Het Katholiek Nieuwsblad (KN) besteedt in de editie van 24 oktober aandacht aan de campagne.

‘Wat is fundamenteler?’
De communicatieregisseur van het bisdom, Daphne van Roosendaal, zegt in KN over de campagne: “Het leuke van mijn werk is dat je voor zo’n campagne gedwongen wordt je te verdiepen in een onderwerp. Wat is er fundamenteler dan roeping? Dat geldt voor ieders leven, voor je huwelijk, voor je werk. En voor sommigen betekent dat een roeping tot priester of diaken.”

Jóuw leven
“We proberen met de mogelijkheden die internet biedt priesters en diakens als rolmodel weer dichter bij mensen te brengen, hen hun verhaal te laten vertellen. Want waar horen mensen dat tegenwoordig nog van dichtbij op zo’n persoonlijke manier? Beluister maar eens wat roeping betekent voor deze rolmodellen en wat hun verhaal betekent voor jouw eigen leven.”

Doorverwijzing
Het bisdom hoopt dat mensen via de roepingensite de weg zullen vinden naar de Priester- en diakenopleiding Bovendonk. Van daaruit kunnen mensen ook worden doorverwezen. Bijvoorbeeld naar andere theologieopleidingen of naar het Fakkelproject van het bisdom. Het Fakkelproject heeft als doel het vinden en begeleiden van mensen die hun persoonlijk leven in willen richten op basis van hun gelovige inspiratie.

Klik hier voor het volledige artikel in KN.
 

Andere berichten