Nieuwe website voor Jong Katholiek en WJD

26 april 2018

De websites van Jong Katholiek en de Wereldjongerendagen zijn vernieuwd. Voor de nieuwe opzet is gebruik gemaakt van de laatste inzichten op het gebied van gebruikersvriendelijkheid. Ook is rekening gehouden met reacties van bezoekers van Jong Katholiek. De twee nieuwe websites zijn beter geschikt voor mobiele weergave dan de oude versies. Het laatste nieuws over landelijke katholieke jongerenactiviteiten is daardoor gemakkelijker te volgen. Ook de laatste ontwikkelingen bij de Nederlandse organisatie van de Wereldjongerendagen zijn via wjd.nl te lezen.

Nieuw zijn de keuzeprogramma’s die voor en tijdens Wereldjongerendagen worden aangeboden. Met ‘streams’ wordt de reis naar Panama extra interessant voor werkenden jongeren, omdat zij iets kunnen opsteken dat past binnen hun vakgebied. Zo wordt er een stream opgezet voor onderwijsprofessionals, is er een keuzeprogramma voor wie actief is in de zorg en zijn er streams voor grote levensvragen en theologische verdieping.

Elke stream vertrekt vanuit hetzelfde thema dat voor heel de WJD geldt: “Zie de dienstmaagd des Heren, mij geschiede naar Uw woord” (Lucas 1, 38). Dit thema nodigt uit na te denken over je eigen identiteit: “Wie ben ik? Wat vind ik belangrijk? Wat doet mijn (katholieke) identiteit ertoe op de plek waar ik werk of studeer?” Tijdens de WJD-reis naar Panama krijgen de jongeren de mogelijkheid om op zoek te gaan naar antwoorden op deze en andere vragen.

Meer weten over de Wereldjongerendagen en activiteiten die landelijk worden georganiseerd voor en door katholieke jongeren? Bezoek de vernieuwde websites:

 

Andere berichten