Nieuwe website ‘Bovendonk’

18 juni 2010

Met ‘Bovendonk’ is een nieuwe website online gegaan voor de Priester- en diakenopleiding Bovendonk, opleidingen van het bisdom van Breda en het conferentiecentrum Bovendonk. De nieuwe website geeft informatie en brengt nieuws over de opleidingen van het bisdom van Breda en het rijksmonumentale pand Bovendonk.

De nieuwe site is een initiatief van het bisdom van Breda en de Priester- en diakenopleiding Bovendonk.

Rector Norbert Schnell, rector van de Priester- en diakenopleiding Bovendonk: “Ik ben erg blij dat de nieuwe website online is gegaan. We hebben er hard aan gewerkt. De website is vooral bedoeld om geïnteresseerden in de priester- en diakenopleiding van informatie over de opleiding te voorzien. We zijn nu weer helemaal up-to-date. Door korte berichtjes over ons reilen en zeilen tijdens de studieweekenden hopen we ook dat de website interessant blijft voor onze oud-studenten, de pastorale beroepskrachten in het bisdom en uiteindelijk voor een ieder die de Priester- en diakenopleiding Bovendonk een warm hart toedraagt.”

Het bisdom van Breda en ‘Bovendonk’ hebben een lange gezamenlijk geschiedenis. In 1817 werd Bovendonk eigendom van het apostolisch vicariaat Breda, de voorloper van het huidige bisdom van Breda. Op Bovendonk was het grootseminarie gevestigd voor de opleiding van priesters.

Bovendonk in Hoeven is eigendom van Bovendonk Beheer BV. Gebruikers van het pand zijn de Priester- en diakenopleiding Bovendonk en het Conferentiecentrum Bovendonk.

Andere berichten