Nieuwe uitgave KBS: Het Nieuwe Testament met Psalmen en Gebeden

6 juli 2017

“Het Woord is ons gegeven om in contact te zijn en blijven met God. Het is een communicatiekanaal. Lees de Bijbel, laat je aanspreken door God en geef antwoord, met of zonder woorden.” Dit zegt mgr. Liesen bij het verschijnen van de nieuwe uitgave van de Katholieke Bijbelstichting: het Nieuwe Testament met Psalmen en Gebeden.

Mgr. Liesen is bisschop-referent voor de Bijbel (referentschap liturgie, Bijbel, kerkmuziek en kerkelijke kunst). Op 13 juni overhandigde hij het eerste exemplaar aan de voorzitter van de Bisschoppenconferentie, mgr. Van den Hende.

De nieuwe uitgave verschijnt als huwelijksbijbel en als paperback. Beide bijbels hebben een handzaam formaat en zijn fraai vormgegeven. De huwelijksbijbel is een mooi geschenk bij elke trouwgelegenheid. De uitgave bevat een katern, waarin de gegevens van het huwelijk kunnen worden ingeschreven en andere belangrijke gegevens. Naast het Nieuwe Testament, psalmen en gebeden bevat de uitgave ook kaarten, een register en een inleiding.

De inleiding geeft een korte toelichting op de vier evangelies, de handelingen van de apostelen, de brieven, de apocalyps en de psalmen. De inleiding geeft ook aan waarom het lezen van de Bijbel belangrijk is: “De Bijbel vertelt hoe God zich aan mensen in het verleden heeft geopenbaard, hoe God toen op hen een beroep heeft gedaan en hoe zij met God op weg zijn gegaan. Maar de Bijbel vertelt dit opdat je ook vandaag zou weten wie God voor jou is en wat Hij vandaag van jou vraagt in de gemeenschap van de gelovigen. […] Lezen in de Bijbel wordt vruchtbaar als het je tot een groter geloof brengt en inspireert tot een nieuwe manier van leven.”

De lezer wordt daarom uitgenodigd om de Bijbel niet alleen te lezen, maar om ook met de Bijbel te bidden. Daarvoor geeft de uitgave praktische suggesties.

Zie ook www.rkbijbel.nl

Bestellen kan via de boekhandel of via de webshop van Royal Jongbloed.

  • Paperback: Het Nieuwe Testament in de Willibrordvertaling met psalmen, gebeden, kaarten, een register en een inleiding. Uitgave: Paperback; verschijningsjaar: 2017; omvang is 800 bladzijden; isbn-13: 9789061731726; kosten: € 16,95.
  • Huwelijksbijbel: Het Nieuwe Testament in de Willibrordvertaling met psalmen, gebeden, kaarten, een register en een inleiding. Met een katern waarin de gegevens van het huwelijk kunnen worden ingeschreven, en andere belangrijke gegevens. De uitgave is Hardback (harde kaft); verschenen in 2017; isbn-13: 978906173173; omvang: 800 bladzijden; kostprijs: € 24,95.

 

Andere berichten