Nieuwe film legt de diakenwijding uit

28 juni 2017

“Het is vaak niet eens dat je zelf bedenkt: ach wat zal ik eens gaan doen, laat ik eens diaken worden. Nee zo werkt het niet. Het is vaak dat je anderen tegenkomt die zeggen is dat niks voor jou? En als je eenmaal die roepstem hebt gehoord, laat je jezelf uitzuiveren: Wat heeft God in mijn hart gelegd?” Zo opent de nieuwe film van Bovendonk/Bisdom Breda met uitleg over de diakenwijding.

Op zondag 2 juli wijdt bisschop Liesen door handoplegging en gebed Stefan Lange tot diaken van het Bisdom Breda. Welke elementen zijn belangrijk in de liturgie van de diakenwijding? In deze film legt diaken Vincent de Haas van de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk het uit.

Hij doet dit aan de hand van de diakenwijding van Ronald den Hartog. Ronald is priesterstudent van het Aartsbisdom Utrecht. In de kapel van Bovendonk wijdde kardinaal Eijk hem op zondag 21 mei diaken, als stap op weg naar de priesterwijding.

(Foto: Johan Wouters)

De film legt uit wat een diaken is, wat een diaken doet en dat er twee soorten diakens zijn: transeunt diakens en permanent diakens. Stap voor stap komen de onderdelen van de wijdingsplechtigheid aan bod in de film.

Bekijk de video!

In deze serie verscheen eerder een film over de priesterwijding: Hoe wordt iemand priester? Deze film is al meer dan 1.000 keer bekeken.

Andere berichten