Nieuw YouTube-kanaal: bisdom Breda

5 september 2011

Het bisdom van Breda heeft een nieuw YouTube-kanaal geopend: www.youtube.com/bisdombreda. De eerste video die erop is geplaatst is van de opening van het studiejaar op de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk op vrijdag 2 september.

Communicatieregisseur Daphne van Roosendaal: “Vanwege de Wereldjongerendagen die dit jaar in Madrid plaatsvonden hebben we gewerkt met een YouTube-kanaal speciaal vanwege de wjd: www.youtube.com/wjd2011. We merken dat de video’s een aanvulling zijn op de normale berichtgeving via de bisdomsite.”

Daarom start het bisdom nu het nieuwe video-kanaal. Van Roosendaal: “Er komen een aantal bisdomactiviteiten aan die zich goed lenen voor video-items. Zo vindt van 26 september tot 2 oktober de Week van de sacramenten plaats. Daarna gaat het bisdom van 22 tot 29 oktober op bisdombedevaart naar Padua en Assisi.”

Het bisdom van Breda beschikt niet over een studio. “De video’s worden gemaakt met een eenvoudige handheld camera en we proberen de kwaliteitsnorm ‘semi-professioneel’ te halen,” aldus Van Roosendaal. “We willen dat de kwaliteit van de video’s min of meer vergelijkbaar is met die van eenvoudige video’s items van een regionale omroep.”

Het verschil zit hem in de bedrijfsjournalistieke aanpak. Van Roosendaal: “We maken items om zo te zeggen ‘van binnen naar buiten’. We richten ons niet zozeer op het grote publiek, maar op kerkelijke groepen. Dat hiervoor belangstelling is tonen de video’s aan van de wereldjongerendagen. De video waarin bisschop Van den Hende vertelt over zijn catechese werd binnen twee weken tijd al ongeveer 800 keer bekeken.” Video’s duren ongeveer 2 à 3 minuten.

 

Andere berichten