Moeders bidden voor (klein)kinderen

16 november 2015

Op woensdagochtend 11 november kwamen in Bergen op Zoom 19 moeders samen om meer te horen over het gebedsinitiatief ‘Biddende Moeders’. Deze dag is een initiatief van Mothers Prayers Nederland in samenwerking met het diocesane gezinspastoraat. In de huiskamer van de verantwoordelijke van de Bergse groep werd de achtergrond van Biddende Moeders uitgelegd en samen gebeden voor de (klein)kinderen.

Wies Mom, regioverantwoordelijke van Biddende Moeders in Limburg gaf een inleiding over dit initiatief, dat eigenlijk heel eenvoudig is. In 1995 besloten twee Engelse grootmoeders om te gaan bidden voor hun (klein)kinderen. Ze merkten dat hun kinderen geconfronteerd werden met moeilijkheden als pesterijen, verslavingen, verbroken relaties en noem zo maar op. Ze begonnen samen en al snel sloten steeds meer moeders zich bij hen aan. Inmiddels is Biddende Moeders verspreid over 150 landen.

Ook moeders van de groep uit Bergen op Zoom vertelden hoe zij gebedsverhoringen ontvingen dankzij het gezamenlijke gebed. De eerste verhoring die ontvangen wordt is dat de moeders zelf veel meer vrede hebben en geduldiger worden naar hun kinderen toe, ondanks zorgen.

De ochtend werd afgesloten met een gebedsuur voor de kinderen en kleinkinderen. Met behulp van een klein gebedsboekje, een kruisje, een mandje en papieren rondjes met de namen van de kinderen legden de moeders hun kinderen in het mandje dat symbool staat voor de hand van God: Hij die nog veel meer van onze kinderen houdt dan wijzelf.

Enthousiast gingen de moeders weer naar huis. Biddende Moeders stelt voor om eerst een maand te bidden om zo te overwegen of je met een groepje gaat beginnen of niet. Een paar moeders beginnen met deze maand van gebed.

Ieder die moeder is of zich moeder voelt en ook graag zou aansluiten bij een groepje of wil deelnemen aan zo’n dag kan zich melden bij Brechje Loenen, projectmedewerker Gezinspastoraat van het bisdom van Breda: bloenen@bisdombreda.nl. Voor vaders is er dezelfde uitnodiging: Biddende Vaders Nederland komt graag naar het bisdom van Breda om te vertellen over de vadervariant.

 

Andere berichten