Misdienaarsdag komende zaterdag; ‘Ook late beslissers zijn welkom’

9 mei 2023

Met 40 deelnemers uit het bisdom Breda, vindt op zaterdag 13 mei de eerste landelijke Misdienaarsdag plaats. In de Duitse bedevaartsplaats Kevelaer komen in totaal enkele honderden misdienaars en acolieten samen voor ontmoeting, spel en natuurlijk het samen vieren van de heilige mis.

Ook late beslissers zijn van harte welkom, benadrukt de organisatie. Wie nog met een groep(je) wil komen, kan zich nog aanmelden. De Misdienaarsdag is een initiatief van het Landelijk Platform Bedevaarten waarin ook het bisdom Breda vertegenwoordigd is. De dag is bedoeld als een ‘dankjewel’ voor de trouwe dienst aan het altaar voor alle misdienaars en acolieten. Ook is het een mogelijkheid voor misdienaars uit alle delen van het land om elkaar te ontmoeten.

Processie en speurtocht
De dag begint met een processie met alle deelnemers in hun eigen liturgische kleding. De processie trekt door het centrum van Kevelaer naar de bedevaartbasiliek, waar vervolgens een eucharistieviering plaatsvindt. Daarna is er een gezamenlijke lunch. ’s Middags staat er een ‘Stadtspiel’ op het programma. Dit is een speurtocht door Kevelaer rond de boodschap van het bedevaartsoord. Na de prijsuitreiking is er een gezamenlijke afsluiting rond de Genadekapel.

Andere berichten