Mgr. Liesen in het Geloofsgesprek

21 november 2018

Op zondag 25 november is bisschop Liesen te gast bij Leo Fijen in het Geloofsgesprek. Op het hoogfeest van Christus Koning blikt de bisschop vooruit op de Advent: “Advent is onze voorbereiding op het grote feest van Kerstmis. Het is een tijd van verlangen en het verwachten van de komst van Christus.”

“We leven in een tijd van snelle communicatie. Dat bepaalt ons ritme en geeft een zekere druk. We verliezen daardoor een beetje de kunst het wachten en verwachten. Maar het is goed ergens op te wachten. Dan kan er iets gebeuren in ons iets groeien,” vertelt de bisschop. “God komt in ons leven binnen. Dat is niet iets van alleen die vier weken in de Advent, maar van ons hele leven. Als mens daarop gericht blijven is iets van alledag en alle tijd.”

Vanwege de bisdombedevaart 2019 (in de voetsporen van de heilige Benedictus) vertelt de bisschop hoe de benedictijnse spiritualiteit en een bedevaart je kunnen helpen om tijd te maken voor God.

Zondag 25 november op NPO2
10.15 uur Geloofsgesprek met bisschop Liesen
10.30 uur Eucharistieviering vanuit de Basiliek van de H. Johannes de Doper in Oosterhout, hoofdcelebrant is pastoor Han Akkermans

 

Andere berichten