Mgr. Ernst viert 75-jarig priesterfeest op 7 juni

11 mei 2016

Op 7 juni is het 75 jaar geleden dat mgr. H. Ernst zijn priesterwijding heeft ontvangen. Hij zal dit op de dag zelf, 7 juni, vieren met een eucharistieviering in de H. Antoniuskathedraal en receptie na afloop. “Het is uitzonderlijk dat we mgr. Ernst op de hoge leeftijd die hij heeft bereikt, nog steeds in ons midden mogen hebben,” schrijft mgr. Liesen in de uitnodiging voor de viering.

“Er is reden tot grote dankbaarheid voor wat hij als priester en bisschop – in zijn werkzaamheden en als persoon – in zijn actieve leven voor zeer veel mensen heeft betekend en vanuit de teruggetrokkenheid van zijn emeritaat nog steeds betekent.”

De eucharistieviering in de kathedraal vangt aan om 10.30 uur. Aansluitend is er tot 13.00 uur de mogelijkheid om mgr. Ernst te feliciteren op het bisdomkantoor.

Priesters die willen concelebreren worden verzocht zich vóór 1 juni aan te melden door een mail te sturen naar bisdom@bisdombreda.nl.

Mgr. Ernst in 2007. Op 15 december vierde bisschop Ernst dat hij veertig jaar geleden, op 17 december 1967, tot bisschop was gewijd. (Foto: R. Mangold)

Andere berichten