Met de Vastenaktie naar de Filippijnen: Ad Rops

24 november 2010

Op maandag 22 november 2010 is Ad Rops uit Ulvenhout vertrokken naar de Filippijnen. Hubert Janssen, missiesecretaris van het bisdom van Breda en Benedict Laval, medewerker diaconie van de pastorale dienstverlening van het bisdom van Breda, zwaaiden hem samen met zijn familie uit.

Ad Rops verblijft tien dagen in dit land om kennis te maken met de leefwijze van de inheemse bevolking van Mindoro. “Mindoro is een eiland aan de oostzijde van de Filippijnen,” vertelt Hubert Janssen. “Toeristen kennen het wellicht vanwege Puerto Galera, een plaats geliefd bij duikers en het Apo Reef National Park.” Het bezoeken van deze toeristische oorden is niet het oogmerk van Ad Rops. “Hij zal vooral verblijven bij lokale gemeenschappen van de Mangyan in het binnenland,” zegt Janssen. “De Mangyan vormen de inheemse bevolking van dit eiland. Het zijn landbouwers. Ad Rops zal helpen bij de oogst en een voedselverwerkingsbedrijf bezoeken. In korte tijd leert  hij hun leefwijze, geloof en cultuur grondig kennen.”

Ad Rops is meer dan 40 jaar actief betrokken bij missionaire en diaconale projecten. Hij is vanaf het begin vrijwilliger van de Vastenaktie. Hij brengt dit bezoek samen met vrijwilligers uit andere bisdommen en twee in Nederland woonachtige Filippino’s.

Ad Rops zal tijdens de regionale informatiebijeenkomsten van de Vastenaktie en de Vastenestafette op 8 december 2010 in de H. Michaëlkerk in Breda en op 9 december 2010 op het Dekenaal Centrum in Roosendaal aanwezig zijn. Tijdens de Veertigdagentijd zal Ad Rops op verschillende bijeenkomsten in het kader van de Vastenestafette over zijn ervaringen vertellen.

De Vastenaktie staat in 2011 in het teken van de Filippijnen. Voor verdere informatie zie de website van de Vastenaktie, klik hier
 

 

Andere berichten