Laatste dag in Rome (Nederlandse bedevaart)

21 november 2016

De Nederlandse bedevaart naar Rome beleefde op 18 november haar laatste dag. De pelgrims kwamen samen in de basiliek van de Sint Jan van Lateranen voor de zendingsviering.

Acht werken van Barmhartigheid
“Moe maar voldaan,” komen we thuis,” zegt Wil Timmermans desgevraagd. “We sloten de dag af met een slotviering waarin bisschop De Korte de hoofdcelebrant was. In zijn homilie ging bisschop De Korte in op de werken van barmhartigheid. Paus Franciscus heeft onlangs een achtste werk van barmhartigheid toegevoegd, de zorg voor de aarde, ons gemeenschappelijk huis. Bisschop De Korte preekte met name over dit werk. Ik vind het een mooie opdracht om mee naar huis te nemen.”

Tevreden over bedevaart
De zendingsviering was in de namiddag. “In de ochtend hebben we een kort bezoek gebracht aan de Sint Pieter. Verder hebben we gedwaald langs de historische straten van Rome en een bezoek gebracht aan de catacomben. Dit was overigens een vrij onderdeel,” aldus Wil. “Andere groepen zijn bijvoorbeeld nog naar de San Clemente geweest, de titelkerk van de kardinalen De Jong en Simonis.”

“We kijken terug op een mooie bedevaart,” vindt Wil. “We hebben vooral genoten van de meer intieme vieringen zoals de gezamenlijke viering met de groepen uit Zeeuws-Vlaanderen, Sneek, Roosendaal en Bergen op Zoom. De algemene audiëntie met paus Franciscus was voor ons het hoogtepunt. We hadden een goede plaats en konden alles goed volgen.”

(Foto: R. Mangold)

 

Andere berichten