Kunstexpositie bisdomkantoor: Anne Rensen

26 juni 2008

Tot september 2008 exposeert de kunstenares Anne Rensen in het bisdomkantoor. Een van de bronnen voor haar werk is het christelijk geloof.

“Hoewel ik al vanaf mijn academietijd geboeid ben door drie thema’s nl. religie, mythe en macht, heb ik het eerste van die drie lange tijd niet rechtstreeks op mijn eigen cultuur betrokken, laat staan in mijn werk. Lang geleden was veiliger. Ik ben daarvan teruggekomen. Via de schoonheid van de cultuur van het christendom, via de steeds aanwezige metaforen naar herkenning en erkenning. En vooral via de kracht van beelden. Het is het enige waar ik echt thuis in ben en geen donder van snap. Laat ik dan maar een vertaalslag proberen te maken van woord naar beeld.”

Anne Rensen geeft in haar werk vorm aan bespiegelingen over universele zaken als macht en onmacht, liefde en verlangen, heimwee en dood. In haar werk herkent men elementen als middeleeuwse handschriften en gebrandschilderde ramen. Soms komen op haar schilderijen teksten voor.

Anne Rensen is in 1943 geboren te Eindhoven. Ze voltooide in 1966 haar opleiding tot docente tekenen en in 1985 de Academie Industriële vormgeving Eindhoven afdeling Autonome Kunst. Ze werkt op papier (aquarellen, gouaches) en op doek of paneel (acryl, collages, gemengde techniek). Ze heeft al op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland tentoonstellingen verzorgd.

De expositie in het bisdomkantoor duurt tot september en is enkel op afspraak te bezichtigen (T 076 5223444).

Dit werk gaat over de verlatenheid die de mens (ik wij, iedereen) voelt.

Andere berichten