Kunst over de eeuwigheid in de ‘Maand van de Spiritualiteit’

10 oktober 2007

Van 27 oktober tot 23 november is er in het kader van de Maand van de Spiritualiteit een dubbeltentoonstelling met werk van Simon Woudwijk in het bisdomkantoor van het bisdom Breda en de Antoniuskathedraal in Breda.

Tijd en eeuwigheid
In het werk van deze kunstenaar uit Rijen staat het wiel centraal, als symbool voor tijd, eeuwigheid en beweging. “Tijd vloeit uit in eeuwigheid,” vermeldt de kunstenaar op zijn website. Daarbij speelt een klassiek gegeven een belangrijke rol: “Alles stroomt, niets blijft onveranderlijk,” aldus Woudwijk. Vanuit dat idee deed het wiel zijn intrede in het werk van de kunstenaar.

Gesprek
Op zaterdag 10 november neemt de kunstenaar deel aan een gesprek over spiritualiteit, hartstocht en kunst. Aan dit gesprek neemt ook Ab Kerssies, theoloog en hoofd van de Pastorale Dienstverlening van het bisdom Breda deel.
Kerssies: “Kunst en spiritualiteit zijn in hun oorsprong aan elkaar verwant. Beide komen voort uit een oermenselijke behoefte uitdrukking te geven aan ervaringen die ‘het begrip te boven gaan’. In de concrete omgang met die ervaringen kunnen kunst en spiritualiteit overigens hemelsbreed van elkaar verschillen.”
Verder nemen deel aan het gesprek Tom Molenaars, kunsthistoricus en galeriehouder, en filosoof Pieter Vastbinder.
Het ‘gesprek over hartstocht, kunst en spiritualiteit’ vindt plaats op zaterdag 10 november om 14:00 uur in de Antoniuskathedraal in Breda.

Expositie
Bezoekadres en openingstijden:
Antoniuskerk: St. Janstraat, 4811 ZL Breda open:
dinsdag t/m zaterdag 12.00 tot 16.00 uur
www.stadspastoraatbreda.nl  

Bisdomkantoor: Veemarktstraat 48, 4811ZH Breda te bezoeken:
8, 15 en 22 november 14.00 tot 16.00 uur en na afspraak
contact: Katja Tempelaars, 0165-547114.

 

Andere berichten