Kloosterweekend voor het onderwijs

30 september 2014

‘Werken vanuit je kracht met Theresa van Avilla als gids’. Dit is het thema van het Kloosterweekend 2015 voor het onderwijs. Het kloosterweekend voor directeuren en docenten wordt voor de zesde maal georganiseerd en vindt plaats van 9 tot en met 11 januari 2015.

Het Kloosterweekend voor het onderwijs wordt begeleid door drs. Marlène Falke – de Hoogh en drs. Martina Meul. Marlène Falke – de Hoogh is geassocieerde van de karmel. Martina Meul is bisschoppelijk gedelegeerde in het bisdom van Breda voor het katholiek onderwijs.

Martina Meul: “We willen allemaal leven en werken vanuit onze kracht. Veelal lukt dat wel maar er zijn ook momenten waarop we de energie uit ons voelen stromen. Veelal komt dit omdat we verkeerd kijken naar onszelf of naar anderen. De spiritualiteit van Theresa van Avila kan ons helpen om bij onze kracht te blijven, om anders te leren kijken naar onszelf en onze omgeving. Op die manier kunnen we veel evenwichtiger door het leven gaan.”

“Theresa van Avila leefde in de 16de eeuw. Ze had een heel druk leven van afmattende reizen van het ene klooster naar het andere. Toch kon ze deze drukte aan omdat ze zich geregeld terugtrok in de stilte om God te zoeken in haar hart.”

Deelnemers kunnen haar houding van werken, stilte en bidden ervaren tijdens dit Kloosterweekend dat plaatsvindt bij de zusters karmelitessen in huize Emmaus in Weelde (België).

Het Kloosterweekend wordt georganiseerd door het Sint Franciscuscentrum, het centrum in het bisdom van Breda voor geloofsverdieping en vorming en voor diaconale actie.

Zie voor meer informatie de folder van het Kloosterweekend 2015.

 

Andere berichten