Kloosterspiritualiteit: Mysterytour 2008

24 januari 2008

Het Jongerenplatform van het bisdom Breda organiseert in het weekend van 7 tot en met 9 maart 2008 de Mysterietour. Het jaarlijks terugkerende evenement speelt zich af in en rond een kloostergemeenschap. De folder waarmee jongeren uit worden genodigd is in januari verzonden.

De wereld van de religieuzen
Het jongerenplatform organiseert de Mysterytour als een onderdeel van het totale programma voor jongeren. Marc Bollerman, jongerenwerker van het bisdom: “Het gaat het platform er om jongeren een breed en uitdagend aanbod te doen. Dus een afwisseling van actieve, bezinnende, verdiepende en speelse activiteiten. Daarnaast willen we jongeren van alle leeftijden in contact brengen met verschillende manieren van het beleven van het geloof. In dat aanbod mag een ontmoeting met de wereld van religieuzen niet ontbreken. In de kloosters vinden veel mensen rust en diepgang. Als je jongeren hiermee in contact brengt, gaat er vaak een wereld voor ze open.”

Zoektocht
Het weekend is in de eerste plaats een zoektocht. Een zoektocht naar een verhaal dat de jongeren steeds in stukjes en op verrassende manieren in handen krijgen. Vorig jaar bijvoorbeeld door middel van Sms-berichten op hun telefoon. Het verhaal is een leidraad voor hun eigen zoektocht naar inspiratie en spiritualiteit.

Slingers in je hart
De Mysterytour 2008 blijft inhoudelijk voorlopig nog een groot mysterie. Niemand, behalve de organiserende jongeren, weet waar de reis heen zal voeren. Jongeren die zich opgeven verzamelen zich op vrijdag avond op het station van Breda en weten niet meer dan dat ze er zondagavond weer terug zullen zijn. Wat daar tussen gebeurt is een afwisseling van verdieping, ontmoeting, actie en avontuur.
Dat jongeren tijdens de Mysterytour geraakt worden blijkt wel uit een reactie op het weekend van vorig jaar: “Ik kan het niet uitgebreid beschrijven, maar heb er zo van genoten! Ben echt helemaal blij, energiek en opgeladen. Het was een feest, alles wat ik gezien, ervaren, gevoeld, overdacht, ontmoet heb, wat me is overkomen… Echt een waardevol weekend. Ik laat de slingers in mijn hart nog maar even hangen!”

Foto’s van vorig jaar kunt u bekijken op http://jongbreda.mijnalbums.nl/ 

De uitnodiging voor 2008 kunt u downloaden.

Het maximaal aantal deelnemers is beperkt. Inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding.

Voor folders of meer informatie kunt u contact opnemen met Marc Bollerman: mbollerman@bisdombreda.nl of T 06 16068897.

Andere berichten