Kloosternacht van de barmhartigheid

26 april 2016

Paus Franciscus heeft het jaar 2016 uitgeroepen tot Heilig Jaar van de Barmhartigheid. Wereldwijd, op internationaal, nationaal en regionaal niveau, worden allerhande initiatieven ontplooid om dit themajaar uit te werken en onder de aandacht te brengen. In de Heilige Driehoek te Oosterhout, organiseren daarom de drie kloostergemeenschappen die daar gevestigd zijn een kloosternacht.

Kloosternacht 2015. (Foto: R. Mangold)

Onder het motto ‘Kloosternacht van de barmhartigheid’ wordt deze Kloosternacht georganiseerd voor jonge mensen tussen 16 en 35 jaar van woensdag 4 op donderdag 5 mei 2016.

In 2015 werd de Kloosternacht voor het eerst gehouden in het kader van het Jaar van het Religieuze Leven en het diocesane Jaar van het Gebed (bisdom Breda). Nu wordt uitdrukkelijk aangesloten bij het wereldwijde Heilig Jaar van de Barmhartigheid.

Programma
18.30 uur: Ontvangst bij de benedictinessen in de OLV abdij
19.00 uur: Mgr  Liesen met zijn zegen en zending de pelgrimstocht inzetten en een bijbelse inleiding over barmhartigheid verzorgen
20.00 uur: Moment van gebed om stil te staan bij de herdenking van de doden
23.00 uur: Welkom bij de Gemeenschap Chemin Neuf in de Sint-Paulusabdij, waar het ‘Chemin Neuf worship team’ uit Parijs een lofprijsconcert over barmhartigheid met een verzoeningsviering verzorgt
De kloostertocht wordt tussen 03.00 uur en 07.00 uur besloten in Sint Catharinadal, met onder andere dauwtrappen in de wijngaard.

De Kloosternacht wordt georganiseerd door:

Zie voor foto’s en een verslag van de kloosternacht van vorig jaar:
Sfeervolle Kloosternacht in Oosterhout met een rijk programma
Publicatiedatum: 21 Mei 2015

Kloosternacht 2015. (Foto: R. Mangold)

Andere berichten