Kloosterbezoek voor jongeren aan Benedictinessen Oosterhout (wjd)

9 november 2010

Het thema van de wjd-reis van het bisdom is vriendschap. De Benedictinessen uit Oosterhout gaan hierover, speciaal vanwege de wjd, in gesprek met jongeren vanaf 15/16 jaar. Op woensdagmiddag 1 december ontvangen de zusters jongeren vanaf 14.30 uur in hun klooster voor een gesprek over vriendschap met elkaar en met Christus.

Jongeren maken vrienden en soms ook gaan vriendschappen voorbij. Ze hebben veel vrienden, of weinig. Vriendschap met Jezus Christus is echter voor de meesten onbekend gebied. Want wie is Jezus en kun je vriendschap sluiten met Iemand die je niet ziet? De zusters gaan hierover vanuit hun eigen leven in het klooster in gesprek met de jongeren.

De bisschoppelijk gedelegeerde voor het onderwijs, Martina Meul, nodigde docenten en directeuren in het voortgezet onderwijs uit om met leerlingen deel te nemen aan het kloosterbezoek, of individuele leerlingen erop te attenderen.

De Wereldjongerendagen zijn het grootste internationale jongerenevenement ter wereld.  In Madrid worden van 16 tot 21 augustus 2011 twee miljoen jongeren verwacht.

Download de flyer van het kloosterbezoek voor jongeren. Klik hier

Aanmelden doe je individueel of met een groep, via:
E wjd@bisdombreda.nl
T 076 5223444

 

Andere berichten