Kerstmis: Mediavieringen en Geloofsgesprek bisschop Liesen

20 december 2017

“Het mooie van Kerstmis is, dat God naar ons toekomt. Hij neemt het initiatief.” Dit zegt bisschop Liesen op zondag 24 december in het Geloofsgesprek. “God deelt ons leven en komt dicht bij ons. Zozeer gaan wij God ter harte,” aldus de bisschop.

“Kerstmis is het nieuwe initiatief van God, dat alle verwachtingen te boven gaat. Jezus is de ware wijnstok, waarop we ons kunnen enten en dan komt je leven tot bloei tot vruchtbaarheid.” Die vruchtbaarheid zit hem niet in termen van je bankrekening, een tweede huis of vakanties. Bisschop Liesen: “Een vruchtbaar leven is een leven dat niet meer om zichzelf draait, maar waar je een open hand hebt voor de ander. Zoals God zelf. En dan merk je dat je meer kunt dan je dacht.”

Bekijk de uitzending van het Geloofsgesprek op zondagochtend 10.15 uur op NPO 2. De mediaviering op de 4e zondag van de Advent is de rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Laurentiuskerk te Breda. Celebrant is bisschop Liesen.

Diezelfde avond wordt ook de kerstnachtmis uitgezonden vanuit Breda. De rechtstreekse uitzending is op 24 december vanaf 23.15 uur. Celebrant is pastoor Lars Peetam.

Op zondag 7 januari wordt de eerste mediaviering van 2018 uitgezonden vanuit het Bisdom Breda. In het Geloofsgesprek vertelt Peter van Hooff over het driekoningenzingen, waarmee kinderen geld ophalen voor leeftijdsgenootjes in arme landen.

 

Andere berichten