Katholiekleven.nl maakt eerste podcast

10 oktober 2017

Dit najaar maakt katholiekleven.nl enkele podcasts (internetradio) als ‘pilot’. De podcasts gaan over jongeren, geloof en roeping. In oktober 2018 wordt in Rome een algemene bisschoppensynode gehouden met dit thema. De eerste podcasts staan nu online. Dit zijn een promo en de allereerste aflevering.

De vertegenwoordiger van de Nederlandse jongeren op de bisschoppensynode van 2018 is in september in Rome voor een congres over jongeren, geloof en roeping. Hij spreekt er met bisschoppen, kardinalen en professoren uit de hele wereld. En hij ontmoet andere jongeren, zo’n vijftien à twintig, die net als hij zijn uitgenodigd door het Vaticaan.

(Foto: Ramon Mangold)

“Het zijn bisschoppen en kardinalen. Die hebben die positie gekregen, omdat ze enige levenservaring hebben. Maar zij hebben andere levenservaring dan jongeren, zeggen ze, en daarom gaan ze met ons in gesprek,” vertelt de vertegenwoordiger. “Toen ik hier naartoe ging dacht ik: wat gaat het worden? Ik vond het nogal spannend. Ik voel me niet de beste theoloog, ik voel me niet de beste sociaal werker. En dan word je ineens uitgenodigd om je verhaal te delen in het Vaticaan.” De vertegenwoordiger is ook kok. Hoe dat uitpakt, hoor je in de podcast.

In Rome beijvert de vertegenwoordiger zich voor een vervolg van de jongerenontmoeting. Het Vaticaan heeft bekendgemaakt dat een dergelijke ontmoeting er zal komen van 19 tot 24 maart 2018 (Palmzondag/Wereldjongerendag).

De podcasts zijn te volgen

 

Andere berichten