Katholieke Jongerendag nieuwe stijl: KJD Festival

11 februari 2014

Op 28 en 29 juni vindt voor de eerste maal het KJD Festival plaats. Het KJD Festival is de Katholieke Jongerendag (KJD) nieuwe stijl. Niet langer één ontmoetingsdag in een grote hal, maar twee dagen – met overnachting – van muziek, werkwinkels en catechese op het terrein van Abdij Mariënkroon in het Brabantse Nieuwkuijk.

Je tent opslaan
Het festivalterrein is een prachtige locatie in een groene omgeving. Deelnemers kunnen er hun tent opslaan in de achtertuin van de abdij. In de abdij is de beweging Focolare gehuisvest.

Live uitzending van de eucharistieviering
Het KJD festival start op zaterdag aan het eind van de middag met een programma voor jongeren van 16 jaar en ouder. Het programma op de zondag is voor jongeren vanaf 12 jaar. Deze dag start met een grote eucharistieviering in de open lucht, die live door de RKK zal worden uitgezonden op Nederland 2.

KJD-song
Mario Raadwijk heeft speciaal voor het KJD Festival een themasong geschreven. Het lied, met de titel ‘Nieuw en Puur‘, is een vrolijke mix van black gospel, dance en pop. “We gaan er een feestje van maken in Nieuwkuijk!” zegt Mario over de nieuwe KJD.

Kijk voor meer informatie op www.kjdfestival.nl

 

Andere berichten