Katholieke Jongerendag in Den Bosch

8 november 2011

Op zondag 6 november 2011 vond de jaarlijkse Katholieke Jongerendag (KJD) plaats in de Maaspoort te ’s-Hertogenbosch. Ongeveer 1500 mensen bezochten deze jaarlijks ontmoetingsdag.

Vanuit het bisdom nam een bus met jongeren deel. Het bisdom verzorgde ook een stand waar de deelnemers informatie konden vinden over de belangrijke projecten van het bisdom, zoals de sacramenten en de sociale leer van de Kerk. De geloofsboekjes en de bisdommagazines over deze onderwerpen vonden gretig aftrek. Daarnaast waren er folders over de jongerenactiviteiten van het bisdom, het Antoniushuis en de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk.

Mgr. E. de Jong, hulpbisschop van Roermond, nam afscheid als jongerenbisschop. Mgr. R. Mutsaerts, hulpbisschop van ’s-Hertogenbosch, volgt hem in deze hoedanigheid op. Mgr. De Jong drukte zijn opvolger op het hart de Bijbel onder de aandacht van de jongeren te houden. “Dat neem ik beslist ter harte,” aldus mgr. Mutsaerts. Hij was ook de hoofdcelebrant tijdens de afsluitende jongerenviering.

Lees verder op de website van Jong Katholiek.

(Foto: Ramon Mangold/SRKK)

 

Andere berichten