Katholieke gezinsdag aan zee: Vertrouwd met Jezus omgaan

25 juli 2023

“In het uiterste puntje van Zeeuws-Vlaanderen zijn we bij elkaar om met elkaar het geloof te delen.” Dat vertelt Arjen Gernaert, die samen met zijn vrouw Mellanie op zaterdag 15 juli 2023 ruim honderd ouders en kinderen verwelkomde tijdens de jaarlijkse ‘Gezinsdag aan zee’ van het bisdom Breda. Strand, zee, geloof en gezelligheid blijken uitstekend samen te gaan.

Vertrouwd met Jezus omgaan
De gastspreker tijdens het programma was kardinaal Eijk. Hij spreekt van een heel mooie ervaring met de gezinnen. Tijdens het programma voor de ouders sprak hij over zijn levendige relatie met Jezus, die hij al van kinds af aan heeft. “Ook buiten het brevier en meditatie om, dus ook als ik op straat loop of waar dan ook.” Mgr. Eijk ging in zijn lezing in op hoe je vertrouwd met Jezus kunt omgaan als persoon, in het gezin en in de wereld.

Leerling zijn
De sfeer zit er goed in in Cadzand-Bad, maar het gaat niet alleen om het gezellig samenzijn, benadrukt Arjen Gernaert. Het gaat ook over de ‘voeding’ die we hebben en het leren met elkaar. “We zijn allemaal leerlingen van Christus en we worden allemaal geroepen om Hem te volgen. En al doende dat we Hem volgen, leren we steeds meer om op Hem te gaan gelijken.”

 

 

Video: Katholiekleven.nl – Videoregistratie inleiding Mgr. Eijk: George van der Sijpt –  Foto’s: Wilmar Wullems

Andere berichten