Jubileumsymposium Bovendonk over Geestelijke Begeleiding

2 juli 2014

De Priester- en Diakenopleiding Bovendonk sloot op 27 juni de viering van het dertigjarig bestaan af met een minisymposium over geestelijke begeleiding. De middag stond in het teken van geestelijk leiderschap.

Rector Schnell verantwoordde deze keuze door te verwijzen naar ‘De priester, dienaar van de goddelijke barmhartigheid. Een hulp voor biechtvader en geestelijke leidsman’ van de Congregatie van de Clerus uit 2011. Het geven van geestelijke begeleiding is een van de kerntaken van de priester.

Bisschop Liesen sprak over Christus als geestelijk leidsman. De geestelijk begeleider is gericht op de werking van Gods genade in ieders leven. De primaire taak van de geestelijk begeleider ligt erin te onderscheiden in hoeverre Gods Geest in iemand werkt.

Abt Bernardus osco van de abdij Koningshoeven belichtte het thema vanuit de apostolische exhortatie van paus Franciscus ‘Evangelii gaudium’. Abt Bernardus karakteriseerde geestelijke begeleiding als een ervaring van de Kerk die er op uitgaat. Het is een ervaring van missionaire leerlingen.

Lees het inhoudelijke verslag van de bijeenkomst op de website van de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk, klik hier.

Bisschop Liesen tijdens zijn inleiding.

 

Andere berichten