Jubileumboek bij 200 jaar seminarie Bovendonk

29 september 2018

In het studiejaar 2017-2018 viert Bovendonk 200 jaar seminarie en 35 jaar Priester- en Diakenopleiding. Om dit te markeren verschijnt een jubileumboek: ‘Seminarie Bovendonk. Reisgids door een monument’. Het boek is geschreven door Marc Lindeijer sj, docent en spirituaal van de opleiding, en wordt gepresenteerd op vrijdag 19 oktober om 16.00 uur in de Kapel van Bovendonk in Hoeven.

De ‘Reisgids door een monument’ is geschreven voor alle bezoekers van Bovendonk: toeristen, cursisten, bruiloftsgasten. Het wil ze laten kennismaken met een “bijzondere plek, vol geschiedenis en beleving, een oase van rust en een huis van gastvrijheid,” aldus Mgr. Liesen die het voorwoord schreef.

“Pax intrantibus” staat boven de ingang van Bovendonk. Met deze woorden opent ook het voorwoord van de bisschop. “Bovendonk weerspiegelt het verlangen van generaties die er hebben gezocht naar de serene harmonie met God, met zichzelf en met de anderen,” aldus Mgr. Liesen. “Die harmonie is in één woord samen te vatten: ‘vrede’. Die vrede wordt u toegewenst wanneer u Bovendonk binnenstapt. Zo staat het in het Latijn voor alle bezoekers boven de ingang: ‘Pax intrantibus’ – Vrede aan wie hier binnengaan.”

Die vrede wordt niet alleen bezoekers van Bovendonk toegewenst. Ook de lezers van het boek mogen zich als een welkome gast laten rondleiden door Bovendonk in woord en beeld.

Boekpresentatie: ‘Seminarie Bovendonk. Reisgids door een monument’
Vrijdag 19 oktober 16.00 uur
Kapel van Bovendonk, Hofstraat 8 in Hoeven
Als inleider treedt op Stijn Fens, redacteur en columnist bij Dagblad Trouw. Mgr. Liesen zal tijdens de bijeenkomst het eerste exemplaar overhandigen aan de burgemeester van Halderberge, mevrouw J. Vonk-Vedder.
Aanmelding vóór 5 oktober via E info@pdob.nl, of T 0165-504277 (woensdag en vrijdag)

Tijdens de boekpresentatie is het boek verkrijgbaar voor het gereduceerde tarief van € 12. Daarna wordt het in de winkel aangeboden voor € 17,50. Uitgever is Uitgeverij Betsaida, ’s-Hertogenbosch (ISBN 978-94-91991-68-4).

(Foto: Ramon Mangold)

 

Andere berichten