Jubileum Bovendonk: bedevaart van studenten en staf naar Trier

18 februari 2014

In het kader van het dertigjarig bestaan van de opleiding maakten staf en studenten van de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk in het weekend van 7 tot en met 9 februari 2014 een bedevaart naar de Duitse stad Trier.

De stad zelf is een belangrijke bedevaartsplaats. In de Dom wordt de tunica Christi, beter bekend als de heilige Rok, bewaard. Buiten het centrum, in de Sint Matthiasabdij, ligt het graf van de apostel Matthias, het enige apostelgraf ten Noorden van de Alpen. De studenten van de Priester- en Diakenopleiding bezochten beide plaatsen.

De groep bezocht ook de Dom van Trier, had ontmoetingen met het bisdom Trier, en vierde de eucharistie in de crypte van de H. Matthiasabdij. Rector Schnell: “Voor de studenten vormde dit het hoogtepunt. We waren in de nabijheid van het apostelgraf van de H. Matthias. In deze crypte bevinden zich daarnaast ook de graven van Eucharius en Valerius, de eerste bisschoppen van Trier.” De reis terug ging via Echternach, waar de groep bidde bij het graf van de heilige Willibrordus.

Zie ook het bericht op de website van de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk, klik hier.

 

Andere berichten