Jongerenplatform opent werkjaar

2 september 2008

Zondag 31 augustus 2008 vond in het dekenaal centrum van het dekenaat het Markiezaat de opening plaats van het werkjaar van het jongerenplatform van het bisdom Breda. Het jongerenplatform van het bisdom Breda noemt deze bijeenkomst Preünie. Enerzijds blikken de jongeren vooruit naar datgene wat komen gaat, anderzijds is het een reünie voor hen die het afgelopen jaar aan de activiteiten van het jongerenplatform hebben deelgenomen.

Goede sfeer
Ongeveer 30 jongeren namen deel aan deze bijeenkomst. Zij vierden de eucharistie die vicaris Vincent Schoenmakers samen met Remco Babijn en Wiel Wiertz celebreerde. Zij zagen onder andere een optreden van Janneke de Weert. Zij liet zich inspireren door een vers uit Psalm 119: “Hoe kan wie jong is, zuiver leven; door zich te houden aan Zijn woord.” Janneke wekte dit vers door dans tot leven. “De sfeer was gemoedelijk en gezellig,” vertelt Arwen Meulenbroek van het jongerenplatform. “Het was heerlijk weer, zodat de jongeren zich in de tuin konden bezinnen over verschillende bijbelverhalen. Door het mooie weer konden we ook buiten genieten van de barbecue.”

Presentatie jongerenprogramma
Marc Bollerman, diocesaan jongerenwerker, presenteerde de plannen voor het jaarprogramma. Naast de inmiddels traditionele activiteiten, neemt het jongerenplatform ook nieuwe initiatieven. Zo is op 8 februari 2009, 1 maart 2009 en 8 maart 2009 een filmcyclus gepland. Naar aanleiding van inspirerende films gaan de jongeren met elkaar in gesprek over zaken van leven en dood.

Voor het verdere programma van het jongerenplatform, zie binnenkort: www.jongbreda.nl

Andere berichten