Jongerenpelgrimage naar Madrid verloopt goed

17 augustus 2011

De jongerenpelgrimage naar de Wereldjongerendagen in Madrid kent een goed verloop. Er heerst een fijne sfeer in de groep. Op 15 augustus is de groep in Madrid aangekomen.

Ellen de Smit uit Goes is zojuist terug van de openingsviering op de Plaza de la Cibeles en nog steeds onder de indruk. “De paus is hier nog niet bij. Hij komt donderdag. in Madrid aan.” Kardinaal Antonio Rouco Varela, de aartsbisschop van Madrid, was de hoofdcelebrant. “Er waren veel bisschoppen en priesters bij,” vertelt ze. “Het plein stond vol met jongeren.”

Voor Ellen is het de eerste keer dat ze deelneemt. “Het is best spannend voor mij,” bekent ze, “maar ik heb het goed naar mijn zin. Het is momenteel best warm (40 graden) maar het is droge warmte. Dit is goed te doen. In de nacht koelt het wel wat af. We slapen nu met de vrouwelijke deelneemsters in een slaapzaal. De deuren gaan dan wat open zodat er koelte binnenkomt.”

Tot nu toe is de viering in Lourdes voor Ellen het hoogtepunt. “Ik vond de lichtprocessie prachtig. Lourdes doet mij altijd veel. Ik heb ook genoten van de Days of the Diocese in Calahorra. Zoveel jongeren bij elkaar. Ellen zit vol met indrukken. “Je beleeft heel veel met elkaar tijdens een week. Het duizelt me soms van de herinneringen. We hebben een gezellige groep. Ik wil, voor ik naar bed ga, wel kwijt dat de vieringen in onze eigen groep, met bisschop Van den Hende en kapelaan Stephan Kuijk, mij echt aanspraken.”

 

Andere berichten