Jongerenontmoeting Wereldjongerendag 2015

1 april 2015

Op Palmzondag 29 maart vierden jongeren uit het bisdom Breda samen met jongeren uit het bisdom Rotterdam de Wereldjongerendag. Deze werd gehouden in de H. Antoniuskerk in Dordrecht. Ongeveer 100 jongeren namen deel aan het programma met een inleiding van bisschop Van den Hende, werkwinkels en aanbidding. Vanwege de voorbereiding op Pasen ontvingen veel jongeren daarbij ook het sacrament van boete en verzoening.

(Foto: R. Mangold)

De kerngroep van de WJD presenteerde de eerste informatie over de reis die vanuit het bisdom Rotterdam naar de WJD in Polen wordt georganiseerd en de manier waarop jongeren op de hoogte kunnen blijven. De eerste officiële folder van de bisdomreis werd uitgedeeld en een flyer met informatie over de etappes op weg naar de WJD 2016.

(Foto: P. van Mulken)

De verschillende werkwinkels waren verdiepend, creatief en diaconaal van aard. Mgr. Van den Hende gaf een verdiepende workshop over de zaligsprekingen. Studentenpastor Jos Moons sj ging voor in meditatief gebed, geïnspireerd op de Ignatiaanse traditie. Jongeren die creatief aan de slag wilden konden kaarsen of icoontjes maken. Aansluitend op het thema van de Wereldjongerendagen in 2016 ‘Zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden’ (Mt 5, 7) was er een verdiepende workshop over barmhartigheid en een praktische workshop rond de Voedselbank. Alle jongeren zamelden daarnaast voedsel in voor de Voedselbank.

Zie voor meer berichten en foto’s de website van het bisdom Rotterdam:

(Foto: P. van Mulken)

(Foto: P. van Mulken)

Andere berichten