Jongeren vieren Palmzondag

12 april 2017

“Het mooie van Palmzondag is dat deze dag over hele wereld wordt gevierd door jongeren. Iedereen is verbonden door hetzelfde thema.” Dit vertelt Nina Mertens na afloop van de viering van Palmzondag 9 april. Jongeren uit het Bisdom Breda vieren deze dag samen met jongeren uit het Bisdom Rotterdam.

De Palmzondag/Wereldjongerendag is een weerzien met oude bekenden. De jongeren van de bisdommen reisden samen in de zomer 2016 naar de WJD in Krakau. Nina: “Op deze Palmzondag met de bisdommen Breda en Rotterdam samen zien de deelnemers van de WJD elkaar weer. En je ziet bijvoorbeeld dat mensen die bij elkaar in een deelgroep zaten, elkaar op blijven zoeken.”

(Foto: Peter van Mulken)

Tijdens de WJD in Krakau ontmoetten de jongeren paus Franciscus en leeftijdsgenoten uit de hele wereld. De verbondenheid met de paus en jongeren wereldwijd is voelbaar in Waddinxveen, waar de bijeenkomst op 9 april plaatsvindt. Nina: “Je merkt het als het gaat over de brief van de paus en het thema van deze dag. Het staat niet zomaar op zichzelf waar we hier in Waddinxveen mee bezig zijn. Wereldwijd komen jongeren bij elkaar. Op bijvoorbeeld Facebook zie je dat jongeren elders met hetzelfde bezig zijn.”

Het thema van de WJD op Palmzondag is de zin uit het Magnificat: ‘Omdat aan mij zijn wonderwerken deed Die machtig is, en heilig is zijn Naam” (Lucas 1, 49). Het programma staat daarom in het teken van Maria. Een verslag van de dag wordt gepubliceerd op de website van het bisdom Rotterdam.

In een van de workshops leren Nina Mertens en pater Mark-Robin Hoogland aan deelnemers hoe je een rozenkrans knoopt. (Foto: Peter van Mulken)

  • Bekijk ook het Geloofsgesprek waarin Nina Mertens en Roy Soeters spreken over de vruchten van de WJD. Dit werd uitgezonden op Palmzondag op NPO2.

Andere berichten